SILLI-MATIN HAPANKERMASILLIÄ JA VARHAISPERUNOITA

Vuosikymmeniä suomalaisessa sillibisneksessä vaikuttaneen Matti Ruuskan suosikkireseptissä korostuu hienon raaka-aineen oma maku. Yksinkertainen on kaunista.

1 paketti Sillikonttorin kevyesti suolattua sillifileetä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna 1 purkki (150g) ranskankermaa
3 kevätsipulinvartta ohuiksi renkaiksi leikattuna
½ kg pieniä varhaisperunoita
1 rkl merisuolaa
tilliä keitinveteen

1. Poista sillifileet pakkauksesta ja laita ne kylmään veteen (2L) likoamaan kolmeksi tunniksi. Vaihda vesi tunnin välein. Sillikokemusten myötä maun voimakkuutta voi vahvistaa vähentämällä liotusaikaa.

2. Nosta sillifileet valumaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa fileet haarukkapalan kokoisiksi.

3. Sekoita hienonnettu ruohosipuli ranskankerman joukkoon.

4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja laita hetkeksi jääveteen kähertymään. Valuta sipulit ja levitä puolet tarjoiluastiaan. Asettele sillipalat sipulin päälle ja lusikoi notkistettu ranskankerma sillipalojen pinnalle.

5. Viimeistele lopuilla kevätsipuleilla ja tarjoa kuumien perunoiden kanssa.