Kyllä! Maustesilli maustaa sujuvasti myös juustokakun, joka on tavallaan perinteisen cheesecaken ja voileipäkakun hybridi. Erityisen hyvin tässä ohjeessa tuntuu toimivan Sillikonttorin ginillä ja katajanmarjoilla aateloitu artesaanisilli.

1 pehmeäkuorinen ruisleipä (n. 300g)

50 g voita

2 purkkia Sillikonttorin gin & katajanmarja Artesaanisilliä

2 liivatelehtiä

350 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g smetanaa ripaus mustapippuria

1 dl tillisilppua miniyrttejä oman maun ja mieltymysten mukaan

1. Vuoraa irtopohjainen 24 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Paloittele leipä isoiksi lohkoiksi ja aja monitoimikoneessa hienojakoiseksi rouheeksi yhdessä voisulan kanssa.

2. Painele leipä-voi-seos tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuokaan. Laita pohja kylmään odottamaan.

3. Valuta sillit ja ota liemi talteen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko sillit, purkin sipulit ja karpalot pieniksi kuutioiksi.

4. Sekoita tuorejuusto sekä smetana yhteen. Lisää mukaan pilkottu silli, purkin sipulit, karpalot ja tillisilppu. Mausta mustapippurilla ja sekoita.

5. Kuumenna silliliemi mikrossa ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi rukiisen pohjan päälle.
6. Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Viimeistele värikkäillä miniyrteillä