Nauti yksi herkku kerrallaan tai kokoa upea noutopöytä huippukokki Matti Jämsenin ideoimilla helpoilla ja näyttävillä sillitapaksilla!

Matjessilliä, retiisiä ja perunaa:

Tarjoa matjessilli siivutetun retiisin, höyrytetyn ja siivutetun varhaisperunan sekä hapankerman kanssa. Koristele tillillä.

Herukkasilliä, perunaa ja hapankermaa:

Marinoi kevytsuolattu sillifilee pakasteherukoiden kanssa yön yli purkissa. Tarjoa keitetyn ja siivutetun varhaisperunan, salaatinlehtien ja smetanan kanssa.

Matjessilliä, kurkkua ja kananmunaa:

Mausta matjesfilee kevyesti pippurilla. Tarjoile marinoidun sipulin, tuorekurkun, hapankerman ja keitetyn kananmunan kanssa.

Kevytsuolattua silliä, mallasleipää ja mätiä:

Tarjoa kevytsuolattu sillifilee mallasleivän, taimenenmädin ja hapankerman kanssa. Koristele ohueksi leikatulla porkkanalla ja retiisillä.

Matjessilliä, punajuurta ja herneitä:

Tarjoa matjessilli etikkapunajuurten sekä punajuuriliemellä maustetun ranskankerman kanssa. Tarjoa lisäksi herneitä.

Kesäsilliä:

Kuutioi sillifilee sopivaksi palaksi, sekoita se ranskankermaan, lisää hieman kevätsipulinvartta, herneitä ja tilliä. Mausta pippurilla ja sitruunanmehulla. Tarjoile salaatinlehdestä.

Romesco Silliviettelystä, retiisiä ja mätiä:

Lohko spelttinäkkileipää sopiviksi annospaloiksi. Annostele viettelystä sopiva määrä. Koristele taimenenmädillä ja retiisisiivulla.

Aioli Silliviettelystä, marinoitua sipulia ja herneitä:

Annostele viettelystä ruisnappeihin. Laita päälle hieman herneitä ja marinoitua sipulia. Koristele tillillä.

Curry Silliviettelystä ja siemennäkkäriä:

Annostele viettelystä siemennäkkileivän päälle. Koristele lopuksi lehtipersiljalla.

Aurinkokuivattu tomaattisilliviettelys, sipulia ja basilikaa:

Leikkaa mallasleivästä sopivia annospaloja. Annostele viettelystä leiville ja lisää hieman marinoitua sipulia. Koristele basilikan lehdellä.