Lasimestarin silli  Suomalainen klassikko 

 

Perinteinen Lasimestarin silli on ollut koko itsenäisyytemme ajan jouluherkku ylitse muiden. Lasimestarin silliä on valmistettu ja nautittu suomalaisissa kodeissa, niin tuvissa kuin kartanoissa, mökeissä ja taloissa jo sata vuotta! Suomen Sillikonttorin jatkaa tätä satavuotista perinnettä valmistamalla Sillikonttorin Lasimestarin sillin yhtä huolella kuin se on kotikeittiöissäkin aina tehty.  

Sillikonttorin Lasimestarin silliin käytetään vain parhaita raaka-aineita. Silli suolataan perinteiseen tapaan suola- ja sokeriliuokseen ja sitä kypsytetään tynnyreissä vähintään puoli vuotta. Sillin kypsymistä valvovat Sillikonttorin monikymmenvuotisen kokemuksen omaavat asiantuntijat. Syksyllä silli fileoidaan ja paloitellaan kahden senttimetrin paloiksi. Mehevimmät palat yhdistetään tuoreen kotimaisen porkkanan, herkullisen sipulin ja perinteisten lasimestarimausteiden kanssa. Näin syntyy suomalaisista suomalaisin perinneherkku, nykypäivän vaativallekin kulinaristille maistuva Sillikonttorin Lasimestarin silli 

Sillikonttori on kuitenkin helpottanut tämän päivän kuluttajaa perkaamalla sillin valmiiksi ruodottomaksi. Sillikonttorin Lasimestarin silli on siis heti valmista nautittavaksi, sellaisenaan, viimeistä palaa myöten.

Sillikonttorin Lasimestarin sillin löydät hyvin varustellusta ruokakaupasta ja muistathan kysyä tuotteitamme tarvittaessa kauppiaalta.

Jos kuitenkin haluat valmistaa Lasimestarin sillin alusta asti itse niin meidän reseptin löydät täältä.