Kaloista | Sillikonttori

Tietoa kaloista

Silli

Silli

Sillit elävät saasteettomassa ja runsasravinteisessa valtameressä. Ne sisältävät Omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia sekä monia hiven- ja kivennäisaineita, joita ei maaperästä saada. Vitamiinit ja hivenaineet ovat kalassa luonnollisessa muodossaan ja ne imeytyvät kehoomme paremmin kuin synteettiset ravintolisät. Käyttämällä ravintopitoisia sillituotteita saamme Omega-3-rasvahapot, vitamiinit ja hivenaineet siten kuin luonto ne on tarkoittanut.

Kaikki sillimme pyydetään vastuullisesti, pääsemme itse valvomaan koko pyynti- ja suolausketjua ja poimimaan saaliista parhaat päältä. MSC-merkintä takaa, että silli on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Silakka

Silakka

Sillikonttorin silakka on todellista lähiruokaa, sillä se pyydetään Selkämereltä. Se on käytännössä kuin silli, mutta pienempi ja vähärasvaisempi.

Silakka tekee hyvää, koska se sisältää sekä D-vitamiinia että omega-3-rasvahappoja. Lisäksi siinä on proteiinia ja ns. hyvää, pehmeää rasvaa. Sen syönti on myös ympäristölle hyväksi: silakkasaaliin mukana merestä poistuu fosforia ja typpeä, jotka ovat meille tarpeellisia hivenaineita, mutta vesistöissä ne aiheuttavat rehevöitymistä.

MSC-merkintä kertoo, että silakka on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu