Vastuullisuus | Sillikonttori

Vastuullinen arvomaailma

Vastuullisuus on meille sillikonttorilaisille sydämen asia

Sillikonttorin vastuullisuusajattelun kulmakiviä ovat vastuullisesti kalastettu raaka-aine (MSC), suomalainen työ ja yhteistyöverkosto sekä ympäristön huomioiminen koko toiminnassa. Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli kalastetaan vastuullisesti Koillis-Atlantilta ja kotimainen silakka Selkämereltä. Molemmilla on vastuullisen kalastuksen MSC sertifikaatti.

Kunnioitamme kotimaisuutta ja vaalimme käsityöperinteitä

Sillikonttori on ainoa Suomessa toimiva sillijalostukseen keskittynyt yritys. Johtoajatuksemme on palauttaa suomalainen sillijalostus sille kuuluvaan arvoon erityisesti käsityöperinteitä kunnioittaen. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa suomalaisella työllä, tästä tunnustuksena suomalaisen työn Avainlippu. 

Olemme rakentaneet määrätietoisesti suomalaisista yrityksistä koostuvaa kumppaniverkostoa. Aina kun mahdollista käytämme kotimaisia raaka-aineita, kuten tuoretta sipulia sekä tuoreita yrttejä ja marjoja. Jos raaka-aineita ei ole kotimaasta saatavissa, käytämme aina suomalaista yhteistyökumppania ja tuemme näin osaltamme suomalaista työtä myös yhteistyöketjussamme.

Huomioimme ympäristön kaikessa tekemisessämme

Myös ympäristön huomioiminen on osa vastuullisuusajatteluamme. Emme rakenna pilvilinnoja ja katteettomia tavoitteita, vaan ympäristöasiat lähtevät liikkeelle jokaisesta Sillikonttorin työntekijästä. Jätteiden lajittelu ja kierrätys, hävikin minimointi ja energiatehokkuus ovat pieniä, mutta merkittäviä ympäristötekoja. Pyrimme myös kaikin keinoin optimoimaan raaka-aineiden kuljetukset mm. pakkaamalla meille toimitettavat tynnyrit täyteen (120 kg 85 kg sijaan), emme siis kuljeta turhaa lientä. Seuraamme jatkuvasti veden ja sähkön käyttöä ja pyrimme pienentämään molempien kulutusta.

Toimintamme kulmakiviä: Vastuu ihmisistä ja tuotteista

Tuotteiden korkea laatu ja turvallisuus ovat itsestään selvyyksiä meille Sillikonttorissa. Meillä on käytössä BRC Elintarviketurvallisuusjärjestelmä.

Olemme sitoutuneet BSCI-11 ihmisoikeusjulistukseen ja noudatamme tinkimättä sen ehtoja.

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu