Lounan matkassa | Sillikonttori

Lounan matkassa

Kotimaista huippu-urheilua tukemassa

Louna Kasvio on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo saavuttaa paljon: Suomen ennätyksiä ja mestaruuksia on lukuisia ja nyt tähtäimessä onkin kansainvälisten uimaratojen valloittaminen.

Sillikonttorin kumppaniksi Louna sopii erityisen hyvin yhteisten arvojen vuoksi: laadukas tekeminen ja tarkkuus pienimmissäkin yksityikohdissa on avain menestykseen. Ja toki omat, hyvät edellytyksensä yhteistyölle antoi myös meidän menestyksekäs historiamme Lounan isän ja valmentajan, moninkertaisen arvokisamitalisti Antti Kasvion kanssa.

Tällä sivulla pääsemme kuulemaan Lounan kuulumisia ja valmistautumista erilaisiin kisoihin vuoden aikana. Pysy siis kuulolla!

Lounan kynästä

Meidän suvussa on paljon uimareita: isäni, isovanhempani ja isoisovanhempani ovat kaikki olleet uimareita. Olen siis jo neljännen polven uimari. Olenkin käynyt pienestä pitäen perheeni kanssa uimassa. Lapsena uimme yhdessä isän kanssa Mäkelänrinteen uimahallissa, kesäisin meressä. Koska uinti on ollut olennainen osa elämääni jo lapsesta asti, siirtymä kisaamiseen tapahtui luonnollisesti.  

Treenaan tällä hetkellä noin 35–40 tuntia joka viikko. Teen 11–12 kahden tunnin uintitreeniä viikossa, minkä lisäksi ohjelmaan sisältyy erilaisia kuivatreenejä, esimerkiksi kuntosalia, juoksemista ja pyöräilyä. Yritän tehdä perusasiat mahdollisimman hyvin: treenata paljon, nukkua riittävästi, syödä terveellisesti sekä palautua sen verran, mitä treenaamisen ja koulun ohella ehdin. Tästä hyvät tulokseni ovat muodostuneet.  
 
Uin myös avovesiuintia, jossa Olympiamatkana on 10 kilometriä. Viime kesänä sijoituin nuorten EM-kilpailuissa viidenneksi 7.5 kilometrin matkalla. Mielestäni avovesiuinti on hieno laji, johon tarvitaan kestävyyden lisäksi rohkeutta. Avovedessä uimisessa on erilaista viehätystä, jonka tekee vaihtelevat paikat, luonto ja olosuhteet. 
 
Huippuluokan urheilijan täytyy uskaltaa tehdä paljon töitä unelmiensa eteen. Se tarkoittaa välillä myös uhrauksia, jotka eivät tunnu jokaisessa hetkessä hyvältä. Treenaan tällä hetkellä yksin valmentajani kanssa, ja välillä se tuntuu raskaalta. Kaikki huonot hetket kuitenkin unohtuvat aina kun kisoissa pystyy tekemään hyvän tuloksen. 
 
Kilpaileminen on mielestäni lajini paras puoli, ja suurin motivaatio jokapäiväiseen treenaamiseen. Kilpailuissa pääsen näyttämään sen kaiken mitä varten olen treenannut. Varsinkin arvokisojen tunnelma vie mennessään, ja on kiva tutustua ulkomaalaisiin uimareihin.   
 
Monesti kuulee sanottavan, että urheilijalla nuoruus menee hukkaan, kun ei ehdi viettää niin paljon vapaa-aikaa ja olemaan ystävien kanssa. Itse koen, että saan lajiltani enemmän kuin joudun sille uhraamaan: olen saanut kisoista upeita kokemuksia, tavannut paljon uusia ihmisiä ja saanut läheisiä ystäviä uinnin kautta. 
 
Isossa mittakaavassa tavoitteeni on, että kehittyisin mahdollisimman hyväksi uimariksi ja pääsisin näkemään, mihin minusta on. Tällä hetkellä yritän panostaa urheiluun niin paljon kuin pystyn enkä mieti paljon mitään muuta. Olen vasta matkani alussa – katsotaan, mihin se vie. Ensi kauden päätavoitteenani on EM-kilpailut sekä allas-, että avovesiuinnissa Serbiassa, sekä nuorten EM-kilpailut Liettuassa.  

Saavutuksia: 

Nuorten EM-pronssia 400 metrin sekauinnissa 2023 
Nuorten MM-finalisti 2023 
5. nuorten EM-avovesiuinneissa 2023 
Aikuisten EM-finalisti 2023 
Suomen ennätyksen haltija 1500 metrin vapaauinnissa 
Nuorten Suomen ennätykset 200 & 400 metrin sekauinnissa sekä 400, 800 & 1500 metrin vapaauinnissa 
Useita aikuisten Suomen mestaruuksia uinnissa 

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu