Kala kuuluu monipuoliseen ruokavalioon. Kalan proteiini on yhtä hyvää kuin lihan, kananmunan ja maitotuotteiden proteiini. Kalasta saa erityisen runsaasti D-vitamiinia, hyviä rasvahappoja ja proteiinin ohella B12-vitamiinia sekä seleeniä.
Sillit elävät saasteettomassa ja runsasravinteisessa valtameressä ja sisältävät Omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia sekä monia hiven- ja kivennäisaineita, joita ei maaperästä saada. Vitamiinit ja hivenaineet ovat kalassa luonnollisessa muodossaan ja ne imeytyvät kehoomme paremmin kuin synteettiset ravintolisät. Käyttämällä ravintopitoisia sillituotteita saamme Omega-3-rasvahapot, vitamiinit ja hivenaineet siten kuin luonto ne on tarkoittanut.
Silakka on tiivis, melko rasvainen ja monikäyttöinen kala. Silakka tekee hyvää, koska myös se sisältää sekä D-vitamiinia että omega-3-rasvahappoja. Lisäksi siinä on proteiinia ja sen rasva on ns. hyvää, pehmeää rasvaa. Silakkaa voi paistaa, hiillostaa, keittää, savustaa, suolata ja marinoida. Se sopii tarjottavaksi sekä kylmänä että lämpimänä.
Silakan syönti tekee hyvää myös ympäristölle: silakkasaaliin mukana merestä poistuu fosforia ja typpeä, jotka ovat meille tarpeellisia hivenaineita, mutta vesistöissä ne aiheuttavat rehevöitymistä.
Sillikonttorin sillituotteet valmistetaan vain parhaista raaka-aineista. Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli ja silakka on MSC-sertifioitua. MSC-merkintä takaa, että silli on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.