Ginisilli-smørrebröd & uppomuna | Sillikonttori

Ginisilli-smørrebröd & uppomuna

Ginisilli-smørrebröd & uppomuna

Ginisilli-smørrebröd & uppomuna

Uppomunat:

4 kananmunaa

1,5 tl vettä

1 rkl merisuolaa

0,5 dl valkoviinietikkaa

Leipä:

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 dl täysmajoneesia

4 viipaletta ruisleipää

1 prk Sillikonttorin ARTESAANI Ginkatajasilliä

kourallinen meriruohoa tai muuta miniyrttiä koristeluun

Valmista aluksi uppomunat. Riko kananmunat kahvikuppeihin käsittelyn helpottamiseksi. Yhdistä vesi, sula ja etikka parin litran vetoisessa teräskattilassa.

Kuumenna vesi kiehuvan poreilevaksi. Pyöräytä vesi kauhalla liikkeelle ja kaada kananmunan yksitellen pyörteen joukkoon. Tässä kohtaa lämmön voi kääntää pois päältä. Anna munien hyytyä vedessä noin 6 – 7 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.

Leikkaa ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sivele leipäviipaleet majoneesilla ja annostele ruohosipulisilppu leipien päälle. Nosta uppomunat leipien päälle ja viimeistele mehevillä sillipaloilla. Käytä myös sillipurkissa olevat sipulit leipien viimeistelyyn. Koristele leivät meriruoholla tai vastaavilla miniyrteillä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu