4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: Helppo
Laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa
500 g keitettyjä uusia perunoita
2 vartta kevätsipulia
½ prk Sillikonttorin Artesaanisilliä
2 rkl karkeaa dijonsinappia
1 tl öljyä
2 siivua saaristolaisleipää
öljyä
½ nippu tilliä
Sillikonttorin perunasalaatti on helppo kesäherkku joka syntyyy parhaista mahdollisista raaka-aineista eli suomalaisesta uudesta perunasta ja Sillikonttorin artesaanisillistä. Kun käytät sillipurkin koko sisällön ei hävikkiä jää laisinkaan!
Pilko keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Viipaloi kevätsipuli. Nosta sillipalat purkista ja pilko pieniksi. Kaada pois vajaa puolet sillin liemestä, älä kuitenkaan päästä purkissa olevia kasviksia karkuun. Sekoita sillin liemeen sinappi ja öljy, sulje kansi ja ravista sekaisin. Sekoita kastike, kevätsipulit ja sillit perunoihin ja annan maustua jääkaapissa vähintään tunti. Revi saaristolaisleipä pieniksi paloiksi, pyöräytä öljyssä ja paahda 180-asteisessa uunissa rapeiksi, noin 10 minuuttia. Koristele perunasalaatti reilulla määrällä tilliä ja rapeilla krutongeilla.