2 Sillikonttorin kevytsuolattua sillifileetä
2 sipulia
6 keitettyä perunaa
1 dl korppujauhoja
0,5 dl kermaa
1 kananmuna
jauhettua valkopippuria
Lisukkeeksi:
kukkakaali-purjomuhennosta
ruisleipää
Kukkakaali-purjomuhennos:
1 pienipurjo
1 pieni kukkakaali
1rkl voita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
2 tl sitruunamehua
Liota sillifileitä kylmässä vedessä noin kolme tuntia. Vaihda vesi tunnin välein.
Hienonna sipulit ja kuullota hetki rasvassa.
Hienonna silli karkeaksi rouheeksi (helpoimmin monitoimikoneella). Kuori keitetyt perunat ja raasta hienoksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään, myös korppujauhot, kerma, muna ja valkopippuri.
Tee taikinasta pullea ja litistä vähän. Paista rasvassa kauniin ruskeiksi miedolla lämmöllä molemmin puolin. Pidä lämpimänä. Tarjoa kukkakaali-purjomuhennoksen ja ruisleivän kera.
Kukkakaali-purjomuhennos:
Leikkaa purjo pitkittäin halki ja huuhtele multa pois. Erityistä huolellisuutta vaaditaan vaalean ja vihreän osan taitekohdassa, johon kertyy usein annos isänmaata. Silppua purjo 1 – 2 cm:n pätkiksi. Leikkaa kukkakaali varsineen suupalan kokoisiksi lohkoiksi.
Kuumenna voi kattilassa. Lisää purjopalat ja murskattu valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon kukkakaali ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.
Kaada mukaan kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kunnes kerma saostuu ja tarttuu vihannesten pintaan. Viimeistele sitruunamehulla. Tarjoa lämpimänä sillipyöryköiden kanssa.