4 Sillikonttorin matjessillifileetä
0,5 kg varhaisperunoita keitettynä
4 kevätsipulia
3 liivatelehteä
2 dl kalalientä
4 rkl voita
Tarjoiluun:
1 dl kermaviiliä
4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Leikkaa sillifileet pitkittäin puoliksi ja viipaloi pernat kuorineen 4 – 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Pätki kevätsipulit kolmeen osaan.
Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä ja purista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kevätsipulit ja liivatteet.
Varaa terriiniä varten pieni leipävuoka tai rasia. Vuoraa astian sisäpuoli tuorekelmulla. Jätä kelmua reilusti yli reunojen, tämä helpottaa terriinin kokoamista. Kasta perunat ja sillipalat reilulla otteella liivateliemessä ja kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Tiivistä lopuksi pintaa painamalla aineksia kokoon, jolloin ylimääräinen liivateliemi puristuu pois.
Kääri kelmuun reunat vuoan päälle ja anna terriinin tekeytyä yön yli kylmässä.
Nosta terriini kelmuineen pois vuoasta ja varmista, että kääre on napakasti kiinni. Leikkaa terriinistä sentin paksuisia viipaleita kelmun kanssa ja muista poistaa muovipalat viipaleen ympäriltä ennen tarjoilua.
Ruskista voi pannulla, kunnes se alkaa tuoksua kinuskilta ja hieman pähkinäiseltä. Siirrä pois liedeltä. Anna jäähtyä. Siivilöi voi tiheän siivilän läpi.
Sekoita ruohosipuli kermaviilin sekaan ja jätä vähän ylimääräistä koristeluun. Tarjoa terriini huoneenlämpöisenä ruskistettu voin ja kermaviilin kanssa.