Suvisilli | Sillikonttori

Suvisilli

Suvisilli

Suvisilli

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifileitä

1 pieni kesäsipuli varsineen

1 pala uutta porkkanaa

1 tl kokonaisia maustepippureita

1 tl kokonaisia valkopippureita

2 tl rosépippureita

2 laakerinlehteä

tillinoksia

LIEMI

2,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

1 dl etikkaa

Kiehauta liemi ja anna sen jäähtyä. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Fileoi sillit ja huuhtele sillifileet kylmällä vedellä. Leikkaa ne haarukkapaloiksi. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin, mausteiden ja tillin kanssa. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Etikkalientä voit tehdä vatiin jääkaappiin useampaa annosta varten. Liemi säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena muutaman viikon ja kylmänä sillin päälle lisättynä liemi säilyy kirkkaana.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu