Blanco-sillipizza | Sillikonttori

Blanco-sillipizza

Blanco-sillipizza

Blanco-sillipizza

Pizzataikina

500 g vehnäjauhoja

3 g kuivahiivaa

10 g hienoa merisuolaa

3,5 dl vettä

1 rkl oliiviöljyä

Täytteeksi

2 dl crème fraÎchea tai smetanaa

1,5 dl mozzarella-juustoraastetta

0,5 dl parmesaania raastettuna

4 kypsää perunaa viipaloituna

kourallinen erivärisiä kirsikkatomaatteja puolitettuna

punasipuli suikaloituna

1 Sillikonttorin matjessillifilee paloiteltuna

mustapippuria

oliiviöljyä viimeistelyyn

Ohituskaistaversio

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

Anna taikinan nousta noin 35 minuuttia ja kauli pizzapohjiksi leivinpaperin päällä käsittelyn helpottamiseksi.

Proversio

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levät puoli tuntia. Ota taikinan reunasta kiinni ja venytä kunnes taikina ei enää anna myöten. Taita venytetty lieve takaisin taikinan päälle, vältä repeämiä.

Toista sama toimenpide taikinan eri kohdista kunnes taikina tuntuu tiiviin napakalta. Peitä taikina-astia kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä 24 – 48 tuntia. Kauli taikina pizzapohjiksi leivinpaperin päällä käsittelyn helpottamiseksi.

Täytteet

Levitä crème fraÎche kaulitun pizzapojan päälle. Ripottele pinnalle juustoraasteet, perunat, tomaatit, punasipuli ja sillipalat. Paista 275-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Viimeistele pizzat rouhitulla mustapippurilla ja tirauksella oliiviöljyä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu