Pizzataikina
500 g vehnäjauhoja
3 g kuivahiivaa
10 g hienoa merisuolaa
3,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
Täytteeksi
2 dl crème fraÎchea tai smetanaa
1,5 dl mozzarella-juustoraastetta
0,5 dl parmesaania raastettuna
4 kypsää perunaa viipaloituna
kourallinen erivärisiä kirsikkatomaatteja puolitettuna
punasipuli suikaloituna
1 Sillikonttorin matjessillifilee paloiteltuna
mustapippuria
oliiviöljyä viimeistelyyn
Ohituskaistaversio
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.
Anna taikinan nousta noin 35 minuuttia ja kauli pizzapohjiksi leivinpaperin päällä käsittelyn helpottamiseksi.
Proversio
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levät puoli tuntia. Ota taikinan reunasta kiinni ja venytä kunnes taikina ei enää anna myöten. Taita venytetty lieve takaisin taikinan päälle, vältä repeämiä.
Toista sama toimenpide taikinan eri kohdista kunnes taikina tuntuu tiiviin napakalta. Peitä taikina-astia kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä 24 – 48 tuntia. Kauli taikina pizzapohjiksi leivinpaperin päällä käsittelyn helpottamiseksi.
Täytteet
Levitä crème fraÎche kaulitun pizzapojan päälle. Ripottele pinnalle juustoraasteet, perunat, tomaatit, punasipuli ja sillipalat. Paista 275-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Viimeistele pizzat rouhitulla mustapippurilla ja tirauksella oliiviöljyä.