Sallan sillipiiras | Sillikonttori

Sallan sillipiiras

Sallan sillipiiras

Sallan sillipiiras

Piirakkataikina

4 dl vehnäjauhoja

150 g voita

3 rkl vettä

Täyte

2 sipulia

50 g voita

1 kg kiinteitä perunoita

1 pkt Sillikonttorin matjessillifileetä

50 g emmental-juustoraastetta

Tee taikina:

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Laita taikinakimpale kylmään noin tunniksi. Vetäytynyttä ja kylmää taikinaa on merkittävästi helpompi käsitellä.

Valmista täyte:

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota paistinpannulla voissa miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on kauniisti ruskistunut ja pehmennyt. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuori ja viipaloi perunat sentin paksuiksi viipaleiksi. kuutioi sillit. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Levitä pohjalle kerros perunaviipaleita kauniisti limittäin, laita päälle sipulit, sillit ja juustoraaste. Asettele päälle loput perunat.

Kauli piirakkataikina 5 mm:n paksuiseksi ja peitä peruna-silli-sipuliseos taikinalla. Askartele taikinan liepeet vuoan reunoille perunakerroksen väliin.

Paista piirasta 160-asteisessa uunissa noin 35 – 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja taikinan pinta reilusti ruskistunut. Tarkista perunoiden kypsyys hammastikulla.

Anna piiraan jäähtyä vuoassa vähintään 20 minuuttia. Irrota vuoan kehä ja kumoa piiras tapaan tarjoiluvadille.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu