1 pehmeäkuorinen ruisleipä (noin 300 g)
50 g voita
2 prk Sillikonttorin ARTESAANI Ginkatajasilliä
2 liivatelehteä
350 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g smetanaa
ripaus mustapippuria
1 dl tillisilppua
miniyrttejä oman maun ja mieltymysten mukaan
Vuoraa irtopohjainen 24 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Paloittele leipä isoiksi lohkoiksi ja aja monitoimikoneessa hienojakoiseksi rouheeksi yhdessä voisulan kanssa.
Painele leipä-voi-seos tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuokaan. Laita pohja kylmään odottamaan.
Valuta sillit ja ota liemi talteen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko sillit, purkin sipulit ja karpalot pieneksi silpuksi.
Sekoita tuorejuusto sekä smetana yhteen. Lisää mukaan pilkottu silli, purkin sipulit, karpalot ja tillisilppu. Mausta mustapippurilla ja sekoita.
Kuumenna silliliemi mikrossa ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi rukiisen pohjan päälle.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Viimeistele värikkäillä miniyrteillä.