Silli-cheesecake | Sillikonttori

Silli-cheesecake

Silli-cheesecake

Silli-cheesecake

1 pehmeäkuorinen ruisleipä (noin 300 g)

50 g voita

2 prk Sillikonttorin ARTESAANI Ginkatajasilliä

2 liivatelehteä

350 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g smetanaa

ripaus mustapippuria

1 dl tillisilppua

miniyrttejä oman maun ja mieltymysten mukaan

Vuoraa irtopohjainen 24 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Paloittele leipä isoiksi lohkoiksi ja aja monitoimikoneessa hienojakoiseksi rouheeksi yhdessä voisulan kanssa.

Painele leipä-voi-seos tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuokaan. Laita pohja kylmään odottamaan.

Valuta sillit ja ota liemi talteen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko sillit, purkin sipulit ja karpalot pieneksi silpuksi.

Sekoita tuorejuusto sekä smetana yhteen. Lisää mukaan pilkottu silli, purkin sipulit, karpalot ja tillisilppu. Mausta mustapippurilla ja sekoita.

Kuumenna silliliemi mikrossa ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi rukiisen pohjan päälle.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Viimeistele värikkäillä miniyrteillä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu