6 vaaleaa vuokaleipäsiivua
1 dl kasvislientä kostutukseen
Täyte
1,5 dl täysmajoneesia
200 g Sillikonttorin matjessillifileetä pieniksi kuutioiksi leikattuna
1 punasipuli hienonnettuna
0,5 dl tillisilppua
puolikas kurkku puolen sentin kuutioina
Viimeistelyyn
1 dl crème fraÎchea
0,5 dl ruohosipulisilppua
4 ruisrouhevuokaleipää
Leikkaa vuokaleipäsiivuista reunat pois. Revi reunapalat karkeaksi silpuksi ja paahda kuumassa uunissa rapeiksi 180-asteisessa uunissa 10 – 12 minuuttia.
Aseta 40 cm:n pätkä tuorekelmua työskentelyalustalle ja lado leipäsiivut 2 x 3 suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät molemmin puolin kasvisliemellä.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leipäviipaleiden päälle. Kääri leipä täytteineen rullalle alkaen suorakaiteen leveämmältä reunalta. Kiristä käärö tiiviiksi pötköksi kiertämällä kelmun reunat vastakkaisiin suuntiin karamellipötkön tapaan. Siirrä kylmään vetäytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Aseta ruisrouheleipäsiivut peräkkäin kapaksi suorakaiteeksi tarjoilualustalle. Sivele pinta puolella desillä crème fraÎchea ja ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.
Poista silli-leipätorpedo muovikääreestä ja sivele pinta jäljellä olevalla crème fraÎchella. Viimeistele pinta paahdetuilla leivänmuruilla, yrteillä ja sillikuutioilla.
Nosta torpedo paistinlastan avulla ruisleipäsiivujen päälle ja tarjoa.