Lasimestarin silli | Sillikonttori

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Liemi 

1 ½ dl vettä 

1 ½ dl sokeria 

1 dl etikkaa 

1 sipuli 

1 porkkana 

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua, tyhjiöpakattua silliä 

Tai 

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattu, tyhjiöpakattu sillifilettä 

1 tl kokonaisia maustepippureita  

1 tl kokonaisia valkopippureita 

4 laakerinlehteä  

1 tl kokonaista neilikkaa 

Lasimestarin silli on joulun klassikko. Voit valmistaa sen itse Sillikonttorin Kevytsuolatusta sillistä tai Sillikonttorin kevyesti suolatusta sillifileestä. Nopein tapa päästä herkuttelemaan on ostaa kaupasta purkki valmista, Suomen Sillikonttorin käsityönä valmistamaa Lasimestarin silliä.

Vaikeusaste: Helppo

Valmistusaika: 20 min + maustuminen vähintään 2 päivää

Ohje: Kiehauta liemi (vesi, sokeri sekä etikka) ja jäähdytä kylmäksi. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Jos käytät koko silliä: Leikkaa silleistä selkäevä ja vatsanahka. Viipaloi sillit tai sillifileet. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin ja mausteiden kanssa; päällimmäiseksi sipulirenkaita. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää.

Vinkki: Voit maistaa lasimestarin sillin halutessasi esimerkiksi piparjuurella, sinapinsiemenillä tai inkiväärillä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu