Lasimestarin silli | Sillikonttori

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

Liemi 

1 ½ dl vettä 

1 ½ dl sokeria 

1 dl etikkaa 

1 sipuli 

1 porkkana 

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua, tyhjiöpakattua silliä 

Tai 

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattu, tyhjiöpakattu sillifilettä 

1 tl kokonaisia maustepippureita  

1 tl kokonaisia valkopippureita 

4 laakerinlehteä  

1 tl kokonaista neilikkaa 

10-12:sta 

Vaikeusaste: Helppo 

Valmistusaika: 20 min 

Lasimestarin silli on joulun klassikko. Voit valmistaa sen itse Sillikonttorin Kevytsuolatusta sillistä tai sillifileestä, tai vaikka ostaa valmiina Sillimestarin Lasimestarin Sillinä. 

Kiehauta liemi ja jäähdytä kylmäksi. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Leikkaa silleistä selkäevä ja vatsanahka. Poista sisälmykset ja puhdista veitsellä sillin vatsaontelo. Viipaloi sillit. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin ja mausteiden kanssa; päällimmäiseksi sipulirenkaita. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää. 

VINKKI: Voit maistaa lasimestarin sillin halutessasi esimerkiksi piparjuurella, sinapinsiemenillä tai inkiväärillä.  

Lasimestarin silli on joulun klassikko. Voit valmistaa sen itse Sillikonttorin Kevytsuolatusta sillistä tai sillifileestä, tai vaikka ostaa valmiina Sillimestarin Lasimestarin sillinä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu