Liemi
1 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
1 dl etikkaa
1 sipuli
1 porkkana
2 pkt Sillikonttorin Islannin silliä
Tai
2 pkt Sillikonttorin Islannin sillifilettä
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
4 laakerinlehteä
1 tl kokonaista neilikkaa
Lasimestarin silli on joulun klassikko. Voit valmistaa sen itse Sillikonttorin Islannin sillistä tai Sillikonttorin Islannin sillifileestä. Nopein tapa päästä herkuttelemaan on ostaa kaupasta purkki valmista, Suomen Sillikonttorin käsityönä valmistamaa Lasimestarin silliä.
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 20 min + maustuminen vähintään 2 päivää
Ohje: Kiehauta liemi (vesi, sokeri sekä etikka) ja jäähdytä kylmäksi. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Jos käytät koko silliä: Leikkaa silleistä selkäevä ja vatsanahka. Viipaloi sillit tai sillifileet. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin ja mausteiden kanssa; päällimmäiseksi sipulirenkaita. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää.
Vinkki: Voit maistaa lasimestarin sillin halutessasi esimerkiksi piparjuurella, sinapinsiemenillä tai inkiväärillä.