1 dl tillimajoneesia
4 vipaleta ruisleipää
8 keitettyä varhaisperunaa puolitettuna
1 prk Sillikonttorin ARTESAANI Mustaherukkasilliä
1 punasipuli ohuina renkaina
koristeluun kourallinen viinisuolaheinän versoja
Tillimajoneesi:
1 ruukku tilliä
1 dl kasvisöljyä
1 keltuainen
1 tl Dijonin sinappia
0,5 tl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
Levitä tillimajoneesi tasaiseksi kerrokseksi neljälle leipäsiivulle.
Leikkaa perunat puoliksi, laita pieneen kulhoon ja kaada päälle sillipurkin marinointiliemi. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.
Asettele perunat ja sipulit leiville tillimajoneesin päälle. Jaa päälle sillipalat ja viimeistele viinisuolaheinän versoilla.
Tilllimajoneesi:
Hienonna tilli ja aja tehosekoittimessa hienoksi öljyn kanssa. Siivilöi jos haluat.
Mittaa öljy, keltuainen, sinappi, etikka, suola ja suola kapeaan, juuri sauvasekoittimen mentävään korkeaan astiaan. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi.
Mausta sitruunamehulla.