Silli-peruna-smørrebröd & tillimajoneesi | Sillikonttori

Silli-peruna-smørrebröd & tillimajoneesi

Silli-peruna-smørrebröd & tillimajoneesi

Silli-peruna-smørrebröd & tillimajoneesi

1 dl tillimajoneesia

4 vipaleta ruisleipää

8 keitettyä varhaisperunaa puolitettuna

1 prk Sillikonttorin ARTESAANI Mustaherukkasilliä

1 punasipuli ohuina renkaina

koristeluun kourallinen viinisuolaheinän versoja

Tillimajoneesi:

1 ruukku tilliä

1 dl kasvisöljyä

1 keltuainen

1 tl Dijonin sinappia

0,5 tl valkoviinietikkaa

0,5 tl suolaa

1 tl sitruunamehua

Levitä tillimajoneesi tasaiseksi kerrokseksi neljälle leipäsiivulle.

Leikkaa perunat puoliksi, laita pieneen kulhoon ja kaada päälle sillipurkin marinointiliemi. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Asettele perunat ja sipulit leiville tillimajoneesin päälle. Jaa päälle sillipalat ja viimeistele viinisuolaheinän versoilla.

Tilllimajoneesi:

Hienonna tilli ja aja tehosekoittimessa hienoksi öljyn kanssa. Siivilöi jos haluat.

Mittaa öljy, keltuainen, sinappi, etikka, suola ja suola kapeaan, juuri sauvasekoittimen mentävään korkeaan astiaan. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi.

Mausta sitruunamehulla.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu