Sillijäädyke & kurkku-retikka-pikkelsi | Sillikonttori

Sillijäädyke & kurkku-retikka-pikkelsi

Sillijäädyke & kurkku-retikka-pikkelsi

Sillijäädyke & kurkku-retikka-pikkelsi

2 Sillikonttorin matjessillifileetä

2 dl crème fraÎchea

2 dl smetanaa

2 kevätsipulia hienonnettuna

0,5 dl tillisilppua

mustapippuria myllystä

Kurkku-retikkapikkelsi:

½ kurkku arpanopan kokoisina kuutioina

kourallinen retiisejä, puhdistettuna

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 rkl väkiviinaetikkaa

Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä crème fraÎche ja smetana kulhossa ja vaahdota ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuutioitu silli, kevätsipuli ja tilli. Mausta ripauksella mustapippuria.

Lusikoi seos pienen kahvikupin kokoisiin muotteihin (esimerkiksi kartonkiset muffinsivuoat ovat käteviä). Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.

Poista jäädykkeet muoteista ja puolita jäisenä. Siirrä jäädykkeet jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua.

Valmista kurkku-retikkapikkelsi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tunnin jääkaapissa.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu