2 Sillikonttorin matjessillifileetä
2 dl crème fraÎchea
2 dl smetanaa
2 kevätsipulia hienonnettuna
0,5 dl tillisilppua
mustapippuria myllystä
Kurkku-retikkapikkelsi:
½ kurkku arpanopan kokoisina kuutioina
kourallinen retiisejä, puhdistettuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä crème fraÎche ja smetana kulhossa ja vaahdota ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuutioitu silli, kevätsipuli ja tilli. Mausta ripauksella mustapippuria.
Lusikoi seos pienen kahvikupin kokoisiin muotteihin (esimerkiksi kartonkiset muffinsivuoat ovat käteviä). Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
Poista jäädykkeet muoteista ja puolita jäisenä. Siirrä jäädykkeet jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua.
Valmista kurkku-retikkapikkelsi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tunnin jääkaapissa.