Sillipannacotta | Sillikonttori

Sillipannacotta

Sillipannacotta

Sillipannacotta

500 g juuriselleriä

4 dl maitoa

1 valkosipulinkynsi

2 tinjaminoksaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

2 liivatelehteä liotettuna

3 rkl crème fraÎchea

Tilliöljy:

½ puntti tilliä

1 dl rypsiöljyä

0,5 rkl suolaa

Lisäksi:

1 Sillikonttorin matjessillifilee

4 kirsikkatomaattia lohkottuna

tillinoksia/miniyrttejä koristeluun

Kuori ja leikkaa selleri peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mittaa kattilaan maito, valkosipuli, timjami ja kuutioidut juurekset. Kuumanna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 – 20 minuuttia kunnes juurekset ovat läpikypsiä.

Nosta timjaminoksat pois kattilasta ja surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet sekä crème fraÎche. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Siivilöi seos ja kaada neljään annosmaljaan. Siirrä kylmään jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista tilliöljy. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Kasta tillit varsineen kuumaan veteen minuutiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois. Yhdistä tilli ja öljy. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Paloittele sillifileet pieniksi kuutioiksi ja lohko tomaatit. Annostele lusikallinen tilliöljyä hyytyneiden pannacotta-vanukkaiden pinnalle ja nosta päälle reilusti sillipaloja, muutama tomaattilohko ja tuoreita yrttejä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu