500 g juuriselleriä
4 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
2 tinjaminoksaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 liivatelehteä liotettuna
3 rkl crème fraÎchea
Tilliöljy:
½ puntti tilliä
1 dl rypsiöljyä
0,5 rkl suolaa
Lisäksi:
1 Sillikonttorin matjessillifilee
4 kirsikkatomaattia lohkottuna
tillinoksia/miniyrttejä koristeluun
Kuori ja leikkaa selleri peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mittaa kattilaan maito, valkosipuli, timjami ja kuutioidut juurekset. Kuumanna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 – 20 minuuttia kunnes juurekset ovat läpikypsiä.
Nosta timjaminoksat pois kattilasta ja surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet sekä crème fraÎche. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Siivilöi seos ja kaada neljään annosmaljaan. Siirrä kylmään jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista tilliöljy. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Kasta tillit varsineen kuumaan veteen minuutiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois. Yhdistä tilli ja öljy. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Paloittele sillifileet pieniksi kuutioiksi ja lohko tomaatit. Annostele lusikallinen tilliöljyä hyytyneiden pannacotta-vanukkaiden pinnalle ja nosta päälle reilusti sillipaloja, muutama tomaattilohko ja tuoreita yrttejä.