Kurkkusalaatti:
½ kurkku arpanopan kokoisina kuutioina
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
Peruna-sillipasteija:
1 iso keitetty jauhoinen peruna
2 rkl kuohukermaa
100 g Sillikonttorin matjessillifileetä
1 rkl ketsuppia
1 rkl kotimaista väkevää sinappia
ripaus mustapippuria
4 viipaletta ruisleipää
Lisäksi:
perunalastuja
tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmista ensin kurkkusalaatti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.
Kurkun maustuessa tee sillipasteija: painele kuorittu keitetty peruna siivilän läpi ja sekoita mukaan kerma.
Hienonna sillifileet painelemalla haarukalla paksuksi tahnaksi. Lisää sillitahnan sekaan perunasose ja sekoita hyvin. Mausta tahna ketsupilla ja väkevällä sinapilla. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Laita pasteija pursotinpussiin ja pursota leipäsiivujen päälle.
Ripottele leipien pinnalle kurkkukuutiot. Viimeistele rapeilla perunalastuilla ja tuoreella tillillä.