Sillipasteija-smørrebröd | Sillikonttori

Sillipasteija-smørrebröd

Sillipasteija-smørrebröd

Sillipasteija-smørrebröd

Kurkkusalaatti:

½ kurkku arpanopan kokoisina kuutioina

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 rkl väkiviinaetikkaa

Peruna-sillipasteija:

1 iso keitetty jauhoinen peruna

2 rkl kuohukermaa

100 g Sillikonttorin matjessillifileetä

1 rkl ketsuppia

1 rkl kotimaista väkevää sinappia

ripaus mustapippuria

4 viipaletta ruisleipää

Lisäksi:

perunalastuja

tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmista ensin kurkkusalaatti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.

Kurkun maustuessa tee sillipasteija: painele kuorittu keitetty peruna siivilän läpi ja sekoita mukaan kerma.

Hienonna sillifileet painelemalla haarukalla paksuksi tahnaksi. Lisää sillitahnan sekaan perunasose ja sekoita hyvin. Mausta tahna ketsupilla ja väkevällä sinapilla. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Laita pasteija pursotinpussiin ja pursota leipäsiivujen päälle.

Ripottele leipien pinnalle kurkkukuutiot. Viimeistele rapeilla perunalastuilla ja tuoreella tillillä.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu