Tanskalainen siideri-silli | Sillikonttori

Tanskalainen siideri-silli

Tanskalainen siideri-silli

Tanskalainen siideri-silli

8 Sillikonttorin kevytsuolattua sillifileetä

2 punasipulia

3 porkkanaa

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 dl siideriviinietikkaa

1 dl ruokokidesokeria

1 l vettä

3 laakerinlehteä

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl katajanmarjoja

1 rkl korianterinsiemeniä

2 rkl sinapinsiemeniä

Tarjoiluun:

½ puntti ruisleipää

½ puntti tuoretta tilliä

Liota sillifileitä reilussa kylmässä vedessä kolme tuntia. Vaihda vesi tunnin välein.

Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi porkkanat.

Laita kaikki ainekset silliä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin kolmeneljännestä alkuperäisestä nestemärästä. Siirrä liemi jäähtymään. Liemi saostuu vielä jäähtyessään.

Varaa huolellisesti puhdistettu lasipurkki. Laita sillifileet purkkiin ja annostele jäähtynyt mausteliemi ja vihannekset sillien päälle. Anna maustua kylmässä 2 – 3 vuorokautta.

Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Tarjoa ruisleivän, tuoreen tillin ja mausteliemessä marinoitujen vihannesten kanssa. Sillit säilyvät avaamattomana kylmässä pari kuukautta.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu