8 Sillikonttorin kevytsuolattua sillifileetä
2 punasipulia
3 porkkanaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl siideriviinietikkaa
1 dl ruokokidesokeria
1 l vettä
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl sinapinsiemeniä
Tarjoiluun:
½ puntti ruisleipää
½ puntti tuoretta tilliä
Liota sillifileitä reilussa kylmässä vedessä kolme tuntia. Vaihda vesi tunnin välein.
Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi porkkanat.
Laita kaikki ainekset silliä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin kolmeneljännestä alkuperäisestä nestemärästä. Siirrä liemi jäähtymään. Liemi saostuu vielä jäähtyessään.
Varaa huolellisesti puhdistettu lasipurkki. Laita sillifileet purkkiin ja annostele jäähtynyt mausteliemi ja vihannekset sillien päälle. Anna maustua kylmässä 2 – 3 vuorokautta.
Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Tarjoa ruisleivän, tuoreen tillin ja mausteliemessä marinoitujen vihannesten kanssa. Sillit säilyvät avaamattomana kylmässä pari kuukautta.