Janssonin sillikiusaus | Sillikonttori

Janssonin sillikiusaus

Janssonin sillikiusaus

Janssonin sillikiusaus

500 g sipulia

voita ja öljyä paistamiseen

2 prk Sillikonttorin ARTESAANI Sipulisilliä liemineen

1 kg kiinteitä perunoita

silputtua tilliä

3 dl kuohukermaa

Kuori ja viipaloi sipulit. Paista voi-öljyseoksessa keskilämmöllä välillä sekoitellen pehmeiksi. Älä ruskista. Leikkaa sillipalat suikaleiksi ja säästä liemi.

Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi, mahdollisimman tasakokoisiksi tikuiksi. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros perunasuikaleita ja päälle paistettua sipulia. Seuraavaksi sillit ja päälle loput perunat, sipulit, silputtua tilliä niin, että vuoan päälle jää kerros perunaa. Kaada koko komeuden päälle kuohukerma ja sillipurkkien liemet.

Paista 180-asetisessa uunissa 60 minuuttia. Nosta lopuksi uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes perunat saavat kunnolla väriä pintaansa.

Tarjoa etikkakurkkujen ja punajuurten kera.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu