Paistettu silli ja sipulikastike | Sillikonttori

Paistettu silli ja sipulikastike

Paistettu silli ja sipulikastike

Paistettu silli ja sipulikastike

Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifilettä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
jauhettua valkopippuria
paistamiseen voita tai öljyä

KASTIKE
1-2 sipulia
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
valkopippuria
ripaus suolaa

Fileoi sillit ja liota fileitä kylmässä vedessä runsaat kolme tuntia. Valuta fileet ja kääntele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi valkopippurilla maustetussa korppujauhossa. Paista sillifileet miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Pidä lämpimänä. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen hyvin sekoittaen ja keitä kastiketta 4-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile silliateria keitettyjen perunoiden kanssa.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu