Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifilettä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
jauhettua valkopippuria
paistamiseen voita tai öljyä
KASTIKE
1-2 sipulia
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
valkopippuria
ripaus suolaa
Fileoi sillit ja liota fileitä kylmässä vedessä runsaat kolme tuntia. Valuta fileet ja kääntele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi valkopippurilla maustetussa korppujauhossa. Paista sillifileet miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Pidä lämpimänä. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen hyvin sekoittaen ja keitä kastiketta 4-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile silliateria keitettyjen perunoiden kanssa.