4 Sillikonttorin matjessillifileetä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g pankojauhoja
5 dl kasvisöljyä paistamiseen
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1 lime viipaloituna
Relissi:
2 keitettyä punajuurta kuutioituna
2 pientä salottia hienonnettuna
8 cocktail-kurkkua (cornichon)
1 rkl kapriksia
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl majoneesia
ripaus mustapippuria
Yhdistä kaikki relissin ainekset.
Pyyhi matjesfileet talouspaperilla. Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa.
Uppopaista 170-asteisessa öljyssä, kunnes fileet ovat pinnaltaan rapeita ja kullankeltaisia. Valuta.
Koristele hienonnetulla persiljalla ja limellä. Tarjoa relissin ja keitettyjen perunoiden kanssa.