Salsa verde -sillivoi
100 g Sillikonttorin matjessillifileetä hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
1 rkl Dijon-sinapia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliivöljyä
2 rkl sitruunan mehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
0,5 dl basilikaa karkeana silppuna
0,5 dl lehtipersiljaa karkeana silppuna
0,5 dl minttua karkeana silppuna
200 g voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
600 g porsaankyljyksiä kera luun ja reilun rasvareunuksen
suolaa ja mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Mittaa kaikki maustevoin ainekset voita lukuun ottamatta kulhoon ja soseuta karkeaksi massaksi sauvasekoittimella.
Notkista huoneenlämpöinen pehmeä voi kulhossa muutamalla lusikanpyöräytyksellä. Lisää joukkoon yrttiseos ja sekoita ainekset keskenään.
Muotoile pehmeä voi pötköksi leivinpaperin avulla. Siirrä kylmään tekeytymään. Maustevoi säilyy mainiosti myös pakastettuna ilmatiiviisti pakattuna.
Mausta porsaankyljykset huolellisesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää öljy kuumalle paistinpannulle, lisää voi ja anna ruskistua. Laita kyljykset pannulle ja ruskista molemmin puolin.
Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Kääntele kyljyksiä ja lusikoi paistorasvaa lihan pinnalle.
Ota sillivoi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruokailua. Leikkaa voipötköstä vajaan sentin sivuja ja laita ne jokaisen porsaankyljyksen päälle.