Porsaankyljykset & salsa verde -sillivoi | Sillikonttori

Porsaankyljykset & salsa verde -sillivoi

Porsaankyljykset & salsa verde -sillivoi

Porsaankyljykset & salsa verde -sillivoi

Salsa verde -sillivoi

100 g Sillikonttorin matjessillifileetä hienonnettuna

2 rkl pieniä kapriksia

1 rkl Dijon-sinapia

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliivöljyä

2 rkl sitruunan mehua

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

0,5 dl basilikaa karkeana silppuna

0,5 dl lehtipersiljaa karkeana silppuna

0,5 dl minttua karkeana silppuna

200 g voita huoneenlämpöisenä

Lisäksi

600 g porsaankyljyksiä kera luun ja reilun rasvareunuksen

suolaa ja mustapippuria

voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Mittaa kaikki maustevoin ainekset voita lukuun ottamatta kulhoon ja soseuta karkeaksi massaksi sauvasekoittimella.

Notkista huoneenlämpöinen pehmeä voi kulhossa muutamalla lusikanpyöräytyksellä. Lisää joukkoon yrttiseos ja sekoita ainekset keskenään.

Muotoile pehmeä voi pötköksi leivinpaperin avulla. Siirrä kylmään tekeytymään. Maustevoi säilyy mainiosti myös pakastettuna ilmatiiviisti pakattuna.

Mausta porsaankyljykset huolellisesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää öljy kuumalle paistinpannulle, lisää voi ja anna ruskistua. Laita kyljykset pannulle ja ruskista molemmin puolin.

Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Kääntele kyljyksiä ja lusikoi paistorasvaa lihan pinnalle.

Ota sillivoi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruokailua. Leikkaa voipötköstä vajaan sentin sivuja ja laita ne jokaisen porsaankyljyksen päälle.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu