Sillimunakas | Sillikonttori

Sillimunakas

Sillimunakas

Sillimunakas

2 matjessillifileetä
3 kypsää perunaa viipaleina
1 sipuli

8 kananmunaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl persiljaa ja tilliä (50/50) 

2 rkl öljyä
4 varsiparsakaalia (tunnetaan myös nimellä minibroccoli) tai puntti vihreää parsaa (keväällä)
rucolaa

Munakkaat tekevät uutta tulemista ja syystäkin. Syntyy helposti ja nopeasti jääkaapin perällä lymyilevistä aineksista.

1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet. Hienonna puolet silleistä ja suikaloi loput. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Mittaa munat, vesi, suola, mustapippuri ja yrtit sauvasekoittimen mentävään astiaan. Aja ainekset tasaisen karkeaksi massaksi. 

3. Kuumenna öljy pinnoitetulla uunin kestävällä paistinpannulla. Lisää pannulle perunat ja sipuli. Paista 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu silli ja karkeaksi pätkitty parsakaali. 

4. Kaada munamassa kuumalle paistinpannulle peruna-sillimixin joukkoon. Sekoita munamassaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos hieman hyytyy ja täytteet levittyvät tasaisesti. 

5. Nostele silliviipaleet munakkaan pinnalle. 

6. Paahda munakkaaseen lopuksi kaunis väri grillivastuksen alla ja viimeistele rucolalla.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu