500 g gnocchi-mallista kuivapasta tai muuta kuivapastaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
150 g varsiparsakaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
1 Sillikonttorin matjessillifilee pieniksi kuutioiksi leikattuna
50 g rucolaa
50 g parmesaania raastettuna
2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
Keitä pasta reilussa ja reilusti suolatussa vedessä napakan kypsäksi.
Pastan kiehuessa ruskista valkosipulit ja varsiparsakaalit oliiviöljyssä. Lisää kerma ja kiehauta.
Valuta pasta ja säästä 2 dl pastan keitinvettä viimeistelyyn. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää kuutioitu silli, rucola, parmesaani, kaprikset ja sitruunamehu. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes pasta on sopivan kosteaa ja mehevää.
Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.