500 g spagettia
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä muskattuna
puolikas punainen chili
2 rkl kapriksia
2 dl kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 pkt Sillikonttorin matjessillifileitä pieneksi pilkottuna
50 g pinaattia
1 ruukku basilikaa
2 rkl sitruunamehua
100 g pecorinoa raastettuna
(2 dl pastan keitinvettä)
mustapippuria myllystä
Keitä pasta reilussa ja reilusti suolatussa vedessä napakan kypsäksi.
Pastan kiehuessa kuullota valkosipulit ja chilit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kaprikset sekä puolitetut tomaatit. Pyöräytä aineksia, kunnes tomaatit pehmenevät kevyesti.
Valuta spagetti ja säästä 2 dl keitinvettä viimeistelyyn.
Sekoita kypsä spagetti oliiviöljyssä kuullotettujen ainesten joukkoon. Lisää silli, pinaatti, basilika, sitruunamehu ja pecorino. Lisää pastan keitinvettä vähän kerallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes pasta on mehevää. Mausta rouhitulla mustapippurilla.