Silli-tomaattipasta | Sillikonttori

Silli-tomaattipasta

Silli-tomaattipasta

Silli-tomaattipasta

500 g spagettia

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä muskattuna

puolikas punainen chili

2 rkl kapriksia

2 dl kirsikkatomaatteja puolitettuna

1 pkt Sillikonttorin matjessillifileitä pieneksi pilkottuna

50 g pinaattia

1 ruukku basilikaa

2 rkl sitruunamehua

100 g pecorinoa raastettuna

(2 dl pastan keitinvettä)

mustapippuria myllystä

Keitä pasta reilussa ja reilusti suolatussa vedessä napakan kypsäksi.

Pastan kiehuessa kuullota valkosipulit ja chilit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kaprikset sekä puolitetut tomaatit. Pyöräytä aineksia, kunnes tomaatit pehmenevät kevyesti.

Valuta spagetti ja säästä 2 dl keitinvettä viimeistelyyn.

Sekoita kypsä spagetti oliiviöljyssä kuullotettujen ainesten joukkoon. Lisää silli, pinaatti, basilika, sitruunamehu ja pecorino. Lisää pastan keitinvettä vähän kerallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes pasta on mehevää. Mausta rouhitulla mustapippurilla.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu