2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifilettä
8 keitettyä uutta perunaa
1-2 puna- tai keltasipulia (tavallinen sipuli) varsineen
2-3 keitettyä munaa
1 dl tillisilppua
voita
ruohosipulisilppua
4 annosta
Fileoi sillit ja liota sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia. Leikkaa leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa ja voitele paperit keskeltä voilla. Viipaloi perunat ja munat munanleikkurilla ja silppua tai viipaloi sipulit. Lado paperille kerroksittain ensin perunanviipaleet, päälle valutetut ja pitkittäin puolitetut sillifileet, tillisilppu, munaviipaleet ja sipulit. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi taskuksi siten, että aromit pysyvät paketissa. Laita paketit uunipannulle ja kuumenna 250 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta sillinyytit lautasille ja avaa ne vasta pöydässä. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa lämmin silliateria paahdetun ruisleivän kanssa. Kuumentaminen onnistuu hyvin myös grillissä, kunhan päällimmäiseksi laitetaan pala foliota. Vanhojen keittokirjojen mukaan “Paperisilli” on ainakin sata vuotta vanha sillinvalmistustapa.