Silliä paperissa | Sillikonttori

Silliä paperissa

Silliä paperissa

Silliä paperissa

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifilettä

8 keitettyä uutta perunaa

1-2 puna- tai keltasipulia (tavallinen sipuli) varsineen

2-3 keitettyä munaa

1 dl tillisilppua

voita

ruohosipulisilppua

4 annosta

Fileoi sillit ja liota sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia. Leikkaa leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa ja voitele paperit keskeltä voilla. Viipaloi perunat ja munat munanleikkurilla ja silppua tai viipaloi sipulit. Lado paperille kerroksittain ensin perunanviipaleet, päälle valutetut ja pitkittäin puolitetut sillifileet, tillisilppu, munaviipaleet ja sipulit. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi taskuksi siten, että aromit pysyvät paketissa. Laita paketit uunipannulle ja kuumenna 250 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta sillinyytit lautasille ja avaa ne vasta pöydässä. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa lämmin silliateria paahdetun ruisleivän kanssa. Kuumentaminen onnistuu hyvin myös grillissä, kunhan päällimmäiseksi laitetaan pala foliota. Vanhojen keittokirjojen mukaan “Paperisilli” on ainakin sata vuotta vanha sillinvalmistustapa.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu