Sillivoileipäkakku | Sillikonttori

Sillivoileipäkakku

Sillivoileipäkakku

Sillivoileipäkakku

6–8:lle

Vaikeusaste: keskitaso

Valmistusaika: 2,5 h + 12 h marinointi

(soijaton, ei sisällä pähkinää)

Pikkelöity punasipuli

1 pieni punasipuli

1 rkl punaviinietikkaa

2 rkl sokeria

½ dl vettä

1 pkt Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseosta

Sillitäyte

1 prk Sillikonttorin Sipulisilliä

1 nippu tilliä

3 keitettyä kananmunaa

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ranskankermaa

½ sitruunan mehu

1 rkl makeaa sinappia

suolaa

mustapippuria

kostutukseen ½ dl maitoa

Koristeluun

Sillikonttorin Sipulisilli-paloja

pikkelöityä punasipulia

hienonnettua ruohosipulia

tilliä

isoja kapriksia

rosépippuria

Sillin saaristolaisleivän kera on ajaton klassikko, josta syntyy myös mitä herkullisin voileipäkakku. Valmista helppo saaristolaisleipä Tuopin saaristolaisleipä jauhoseoksesta ja herkullinen täyte Sillikonttorin Suomessa valmistetuista silleistä. Sillivoileipäkakku on täydellinen lisä niin pienen porukan brunssille kuin isompiin kevään juhliinkin.

Leikkaa kuorittu punasipuli noin kahdeksaan lohkoon niin, että lohkot pysyvät kasassa sipulin kannan avulla. Kiehauta punaviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää punasipulit ja siirrä kannelliseen purkkiin. Anna marinoitua vähintään yön yli.

Valmista saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm).

Hienonna sipulisilli, tilli ja kananmunat ja sekoita tuorejuustoon ja ranskankermaan. Mausta sitruunamehulla, makealla sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Puolita jäähtynyt saaristolaisleipä vaakasuunnassa. Kostuta pohja maidolla ja levitä päälle reilu puolet sillitäytteestä. Nosta päälle kansi ja kostuta. Päällystä kansi lopulla täytteellä ja koristele sillivoileipäkakku sillipaloilla, punasipulilla, ruohosipulilla, tillillä, kapriksilla ja rosépippureilla.


Kokeile vaikkapa näitä tuotteita

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani sillisäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Artesaani silakkasäilykkeet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

Tyhjiöpakatut kokosilli ja sillifileet

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu