6–8:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 2,5 h + 12 h marinointi
(soijaton, ei sisällä pähkinää)
Pikkelöity punasipuli
1 pieni punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
½ dl vettä
1 pkt Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseosta
Sillitäyte
1 prk Sillikonttorin Sipulisilliä
1 nippu tilliä
3 keitettyä kananmunaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
½ sitruunan mehu
1 rkl makeaa sinappia
suolaa
mustapippuria
kostutukseen ½ dl maitoa
Koristeluun
Sillikonttorin Sipulisilli-paloja
pikkelöityä punasipulia
hienonnettua ruohosipulia
tilliä
isoja kapriksia
rosépippuria
Sillin saaristolaisleivän kera on ajaton klassikko, josta syntyy myös mitä herkullisin voileipäkakku. Valmista helppo saaristolaisleipä Tuopin saaristolaisleipä jauhoseoksesta ja herkullinen täyte Sillikonttorin Suomessa valmistetuista silleistä. Sillivoileipäkakku on täydellinen lisä niin pienen porukan brunssille kuin isompiin kevään juhliinkin.
Leikkaa kuorittu punasipuli noin kahdeksaan lohkoon niin, että lohkot pysyvät kasassa sipulin kannan avulla. Kiehauta punaviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää punasipulit ja siirrä kannelliseen purkkiin. Anna marinoitua vähintään yön yli.
Valmista saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm).
Hienonna sipulisilli, tilli ja kananmunat ja sekoita tuorejuustoon ja ranskankermaan. Mausta sitruunamehulla, makealla sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Puolita jäähtynyt saaristolaisleipä vaakasuunnassa. Kostuta pohja maidolla ja levitä päälle reilu puolet sillitäytteestä. Nosta päälle kansi ja kostuta. Päällystä kansi lopulla täytteellä ja koristele sillivoileipäkakku sillipaloilla, punasipulilla, ruohosipulilla, tillillä, kapriksilla ja rosépippureilla.