Lasimestarin silli tuo joulun | Sillikonttori

Lasimestarin silli tuo joulun

Suomalaisen joulupöydän perinteisiin kalaruokiin kuuluu ehdottomasti Lasimestarin silli. Se on etikkaliemeen säilötty, silliä, sipulia ja porkkanaa yhdistävä kalaherkku. Lasimestarin sillin voi tehdä itse – tai nauttia siitä Suomen Sillikonttorin valmistamana.

Lasimestarin silli kuuluu kiinteästi monen suomalaisen joulupöytään. Tuotteen sesonki alkaa jo marraskuussa, ja vauhti vain kasvaa, kun joulu lähestyy.

Lasimestarin sillin voi valmistaa helposti itse joko Suomen Sillikonttorin Islannin sillistä tai Islannin sillifileistä.
Valmistamisessa kannattaa muistaa pari tärkeää niksiä:

Vuodesta 2015 toiminut Suomen Sillikonttori toimii Rymättylän Röölässä, ja siellä valmistuvat myös kaikki yrityksen tuotteet.

–Rymättylä on maailman sillipääkaupunki, Capital of Herring, sanoo Suomen Sillikonttorin toimitusjohtaja Ilkka Tirkkonen.

Sillikonttorin missiona on nostaa suomalainen sillinjalostus takaisin sille kuuluvaan arvoon käsityöperinteitä kunnioittaen. Kaikki Suomen Sillikonttorin tuotteet tehdään ja pakataan Suomessa käsityönä, ja tuotteille on myönnetty myös Avainlippu.

–Sillinjalostus on hyvin spesiaali ala, joka vaatii ammattitaitoa ja alan tuntemusta, sekä hyviä suhteita alan toimijoihin. Suomalaisuus on meille tärkeä asia, ja iloksemme myös suomalaiset kuluttajat arvostavat yhä enemmän kotimaista ruokaa, Tirkkonen sanoo.

–Kuluttajat haluavat nykyisiä laatua ja elämyksiä, ja se näkyy myös meidän yrityksessämme. Silli ei ole peruselintarvike, vaan nautiskelutuote, ja sen kohdalla kannattaa satsata laatuun. Meillä on tiukat laatukriteerit, ja seisomme niiden takana. Missään kohtaa ei oikaista.

MSC

Kaikki Sillikonttorin käyttämä silli on MSC-sertifioitua ja tuotteille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

Avainlippu